Producem paine in fiecare zi dupa metode traditionale, din apa sare si faina. Folosim grau asa cum era odata. Adica nehribitizat si cu un continut normal de gluten. Pentru painile noastre folosim diferite tipuri de faina cum ar fi faina alba, faina de grau dur si faina integrala, toate neaditivate. Graul dur este cultivat in jurul Muntelui Etna cu continut bogat in minerale, macinat la moara traditionala de catre prietenii nostrii, Fam. Zuccara (www.molinozuccara.it). Este faina pe care o folosim si la aluatul de pizza.
Pentru painea neagra folosim faina integrala pe care o luam de la 7 Spice, o moara din Ramnicu Valcea, o faina cu adevarat integrala produsa in Romania cu continut ridicat de fibre si minerale. Pentru producerea painii folosim maia, un ferment 100% natural obtinut din faina si apa. Apoi dospim painea 24 de ore la rece. Avantajul dospirii cu maia are avantajul creerii unui produs cu adevarat sanatos si foarte gustos. De asemenea, pâinea cu maia are un indice glicemic relativ scazut, ceea ce se traduce printr-o marire graduala a nivelului de zahar din sânge si nu brusca precum in cazul painii albe obisnuite. Alimentele cu un indice glicemic scazut sunt asociate cu o reglare sanatoasa a zaharului din sange si cu o crestere a senzatiei de satietate dupa fiecare. Tot datorita aciditatii, pâinile cu maia îmbatrânesc altfel, pastrându-se bune o vreme îndelungata. Înfasurate în servete de in (sau din alt material natural), lasate asadar sa respire, nu vor mucegai sau putrezi si chiar daca coaja se va mai întari în timp, miezul va ramâne moale si bun.
află mai multe...Momentan nu avem produse în această categorie.